Assembly Summer 2015

Assembly on Helsingissä järjestettävä tietokonefestivaali ja sitä pidetään yhtenä alansa suurimmista tapahtumista. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1992 ja alussa se toimi lähinnä demoskene-harrastajien kokoontumisena. Demoskenellä tarkoitetaan tietokonealan harrastajia, jotka keskittyvät ohjelmoimaan tietokoneella näyttäviä efektejä tai näytösohjelmia. Tärkeässä osassa ovat musiikki ja graafinen toteutus.

Tietokonealan nopean kehityksen myötä myös Assembly on kehittynyt ja laajentunut, nykyisin se kokoaa yhteen myös verkkopelaajia ja muita tietokonealan harrastajia. Vuodesta 2007 Assembly on järjestetty kahdesti vuodessa, talvitapahtuma keskittyy enemmin pelaamiseen kun taas kesätapahtuma toimii laaja-alaisempana tietokonefestivaalina. Assembly on saanut paisuessaan jonkun verran kritiikkiä, mutta myös paljon kiitosta. Sitä pidetään ainutlaatuisena tapahtumana, jota on kiitelty myös suomalaisen peliteollisuuden kehityksestä.

Tuloksia

Assembly summer 2015 järjestettiin elokuun ensimmäisellä viikolla ja tänä vuonna festivaalien pääkilpailu eli pc-demokompo näytettiin suorana lähetyksenä Ylellä. Kilpailun voittajaksi selviytyi Andromeda Softsware Development hienolla Monolith-teoksella, jossa käytettiin hyväksi esimerkiksi Kinect-kameralla kaapattua liikettä. Kreikkalainen Andromeda on tehnyt aiemminkin hienoja kilpailutöitä festivaaleille ja kyseisen ryhmän lisäksi kilpailussa nähtiin myös muita huikeita demoja.

Tapahtumassa kilpaillaan myös verkkopelaajien kesken, turnaus käydään joukkueiden välillä ja eniten mielenkiintoa herättävät tunnetut, menestyneet pelaajat. Kesän Assemblyssä kisataan myös musiikin, grafiikan ja tietokonemaisten urheilulajien saralla.