British Open

Nykyään ammattitason golfissa on olemassa neljä suurta ”the majors” -turnausta: Men’s Major Golf Championships, Masters Tournament, U.S. Open, The Open Championship ja PGA Championship. Näistä kuitenkin vain The Open Championship järjestetään Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja on samalla kaikkein vanhin golf-turnaus. Se tunnetaan myös epävirallisilla nimillä ”The Open” ja ”British Open”. Turnauksen virallisilla sivuillakin tapahtumaan viitataan nimellä ”The Open”, joten sen käyttöä ei voida pitää mitenkään vääränä.

Ensimmäisen kerran turnaus järjestettiin vuonna 1860 Prestick-golf-klubilla Skotlannissa. Kilpailuun osallistui kahdeksan ammattipelaajaa ja pääpalkinnoksi luvattiin punainen marokkolainen nahkavyö, jonka arvo oli tuolloin £25. Tuolloin kentällä oli vain 12 reikää ja siellä pelattiin kolme kierrosta. Seuraavana vuonna turnaus tehtiin julkiseksi kaikille avoimeksi ja siitä juontaa sen nimi, ”The Open”. Myöhemmin pelipaikka on sijainnut pääasiassa Englannissa ja Skotlannissa, mutta vuonna 1951 se järjestettiin poikkeuksellisesti Pohjois-Irlannissa.

British Open -turnauksessa on 72 reikää ja tapahtuma järjestetään aina heinäkuussa. Nelipäiväinen turnaus alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina. Kun on pelattu 36 reikää, pääsevät 70 menestyneintä pelaajaa jatkoon; vain he pelaavat jäljelle jääneet reiät viikonloppuna. Tasapelejä ei ole, joten joskus 72:n reiän jälkeen joudutaan järjestämään lisää lyöntejä pelin ratkaisemiseksi.

Turnauksen osallistuja ovat lajinsa taitavimpia pelaajia ja tietyille pelaajille annetaan ”exemption”, eli erikoislupa osallistua turnaukseen. Tällä hetkellä heitä on 156, mutta heidän lisäkseen turnaukseen osallistuu myös harrastelijasarjan voittajia ja muissa kisoissa menestyneitä pelaajia.