EA SPORTS Grand Slam 2 Tennis

EA:n kehittämä Grand Slam 2 Tennis on ehkä yksi parhaista viime vuosien tennispeleistä. Se julkaistiin helmikuussa 2012, mitä ennen pelistä saatiin esimakua ilmaisen demoversion kautta. EA Sports Grand Slam 2 julkaistiin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Sitä voi pelata joko yksin tai 2-4 pelaajaa yhdellä koneella tai verkon kautta.

Tennispelit eivät ole välttämättä valtavirran pelejä, mutta EA Sports Grand Slam 2 sai paljon kiitosta sekä kriitikoilta että tennisharrastajilta. Peliin oli tuotu mukaan sen hetken parhaat tennispelaajat aina Venus Williamsista Roger Federeriin. Erityisen jännittävää on, että EA Sportsin mukaan myös näiden huippupelaajien pelityylit on sisällytetty pelin kulkuun, joskin lienee pelaajan omasta tennisharrastuneisuudesta kiinni, kuinka paljon eroja pelaajien välillä huomaa.

Pelaaminen

Pelissä on kolme pelitilaa: uratila, satunnaiset ottelut sekä turnaukset. Pelitilanteesta riippuen ottelut sijoittuvat aluksi 2000-luvulle, myöhemmin mukaan tulee myös menneiden vuosikymmenten tärkeimmiksi luonnehdittuja otteluja. Mukana on kaikki neljä Grand Slam -ottelua ja ottelut myös selostetaan. Selostajina toimivat kaksi entistä tennispelaajaa: australialainen Pat Cash ja amerikkalainen John McEnroe.

Grand Slam 2 Tennis -pelin ohjaus on saanut kiitosta kriitikoilta ja pelaajilta. Pelaaja voi ohjata hahmoaan joko total racket control -systeemiä käyttäen, jolloin lyönnit tehdään joystickiä liikuttamalla, tai vanhanaikaisesti nappikontrollilla. Se, kumpi tapa tuntuu helpommalta ohjata, lienee pelaajasta kiinni – ainakin joystickiä käyttämällä lyöntien voimakkuus kovenee ottelun edetessä.