F1 jäljellä olevat osakilpailut

1138759-open-wheel-race-car-3

Vuoden 2015 Formula 1 -kisakausi on puolessa välissä, osakilpailuista on ajettu 10 ja jäljellä on vielä 9 kisaa. Voittoja ovat kahmineet Lewis Hamilton, Nico Rosberg ja Sebastian Vettel, pistetilastoja johtaa viime vuoden maailmanmestari Lewis Hamilton. Seuraava kisa ajetaan elokuun lopussa Belgian legendaarisella Spa-Francorchamps radalla.

Ensimmäiset kilpailut on ajettu radalla jo vuonna 1924 ja se kuuluu monien kuljettajien, mutta myös fanien suosikkeihin. Span rata sijaitsee upeissa maisemissa ja se on tunnettu pitkistä suorista ja nopeista kurveista. Vuosien varrella radalle on tehty jonkin verran muutoksia turvallisuusvaatimusten takia. Oman jännityksensä kilpailuun tuo alueella nopeasti vaihtuva sää, sillä radan hallitseminen kaikissa olosuhteissa vaatii taitoa.

Monza

Belgian jälkeen ajetaan Monzan kisa. Italialaiset kutsuvat rataa La Pista Magicaksi eli taikaradaksi. Ferrarin kotimaan kilpailulla on ollut aina erityinen sija Formulafanien sydämissä. Rata on rakennettu jo 1920-luvulla ja kuuluu Belgian radan tavoin yksiin vanhimmista autourheilun keskuksista. Monzassa on nähty uskomattomia voittoja ja kamppailuja, mutta myös autourheilun kuninkuuskilpailun pahimpia onnettomuuksia.

Aasia ja Amerikka

Syyskuun kisat ajetaan uusimmilla radoilla Aasiassa, kun Formula1 -kisaajat siirtyvät ensin Singaporeen ja sieltä Japaniin. Venäjän Sotshin rata on maan ensimmäinen rata ja se on rakennettu Olympiakylän yhteyteen. Hamilton on kehunut rataa ja kiitellyt erityisesti sen ajettavuutta ja upeita maisemia. Formulat siirtyvät Venäjältä Amerikkaan, jossa moottorit jyrisevät Teksasin Austiniin vuonna 2012 siirtyneissä kilpailuissa. Kisa-alueen palvelut ovat monipuoliset ja arkkitehtuuri silmiä hivelevää. Viimeiset jännittävät kilpailut ja ratkaisevat pisteet kisataan Meksikossa, Brasiliassa ja Abu Dhabissa.