FIFA ’16

FIFA on kaikkien aikojen suosituin jalkapallopelisarja eikä ole yllättävää, että sarjan seuraava osa, FIFA ’16, on saanut jo ennen julkaisuaan paljon huomiota. Syyskuun lopulla julkaistava FIFA ’16 on EA Sportsin FIFA-pelisarjan 23:s osa ja se tullaan julkaisemaan PC:lle, PlayStation 3:lle ja 4:lle, Xbox 360:lle ja Onelle, Androidille sekä IOS-käyttöjärjestelmälle. Tätäkin FIFA-peliä voi pelata sekä yksin, että monen pelaajan voimin.

Myönteinen huomio

FIFA ’16 on jo ennen julkaisuaan herättänyt myönteistä huomiota olemalla pelisarjan ensimmäinen osa, jossa on mukana naisjoukkueita kahdestatoista maasta. Naisten joukkueita on odoteltu peliin jo kauan ja asian puolesta on myös luotu adresseja ja naisjoukkueiden sisällyttäminen historian suosituimpaan jalkapallopeliin on tietysti vahva kannanotto EA:lta tasa-arvon puolesta ja se onkin saanut runsaasti kiitosta jo etukäteen. Tuleva peli tulee myös sisältämään muutamia uusia joukkueita kuten brittiläiset Bournemouthin, Watfordin ja Norwich Cityn. Pelin kannessa nähdään Argentiinan maajoukkueen kapteeni ja maailman parhaaksi pelaajaksikin kutsuttu Lionel Messi.

Odotukset

Pelin odotukset ovat ymmärrettävästi erittäin korkealla. FIFA-pelit ovat yksi toisensa jälkeen nousseet myyntimenestyksiksi ja FIFA ’16:n odotetaan luonnollisesti olevan edeltäjiään kehittyneempi, näyttävämpi ja monipuolisempi. EA on kommentoinut peliä todeten pelaajien olevan entistä paremmin hallittavissa uudessa pelissä; hyökkääjien odotetaan olevan kurinalaisempia, keskikentän pelaajien aggressiivisempia ja parempia syötöissään. Ennakkoarvosteluissa peli onkin saanut loistavaa palautetta, joten FIFA ’16 yltänee vähintäänkin vastaavaan suosioon kuin edeltäjänsä.