Halo on yhä suosittu

Vuonna 2001 Microsoft julkaisi vallankumouksellisen pelin, jonka nimi on Halo: Combat evolved. Myöhemmin pelisarja on saanut yhteensä viisi varsinaista jatko-osaa, joista viimeisin julkaistiin vuonna 2015. Merkittävän suosion vuoksi siitä kehitettiin myös muiden peligenrejen kannattajia kosiskelevia spin-off -pelejä kuten Halo Wars, Halo: Spartan Assault ja Halo: Spartan Strike.

Alkuperäinen Halo muistuttaa oleellisesti monia muita historiallisia FPS-pelejeä, joita ovat mm. Doom, Quake ja Unreal. Samana vuonna julkaistiin myös Aliens vs. Predator, Red Faction ja Return to Castle Wolfenstein. Halo kuitenkin poikkeaa näistä oleellisesti, koska sen grafiikat olivat muihin saman aikakauden peleihin verrattuna melko kauniita ja ammuskelun lomassa kerrotaan kokonainen tarina. Monet myös pitävät Halon moninpeliä edistyneenä. Halo on herättänyt pelaajissa myös paljon ristiriitaisia tunteita; sitä joko vihataan tai rakastetaan.

Halo 1 ja Xbox julkaistiin samana vuonna ja koska molemmat ovat Microsoftin tuotteita, niiden toisiaan tukeva vuorovaikutus on selvä. Peli julkaistiin myös OS X:lle ja Windowsille, jotta muutkin pelaajat pääsivät nauttimaan siitä. Pitkän historiansa aikana pelejä on myyty peräti 65 miljoonaa kappaletta, mikä kertoo paljon sen suosiosta ja menestyksestä.

Halo on iästään huolimatta onnistunut pitämään pelaajat otteessaan vuosituhannen alusta alkaen, koska sitä on kehitetty vuosien varrella ja siihen on julkaistu jatko-osia muutaman vuoden välein. Suosio liittyy todennäköisesti myös pelimekaniikkaan, moninpeliin ja kiehtovaan juoneen, joka on ylläpitänyt mielenkiintoa vuosi toisensa jälkeen.