John Daly’s ProStroke Golf

Kuten tennispelit, myös golf-pelit ovat jalkapallo- ja jääkiekkopeleihin verrattuna harvinaisia. Viisi vuotta sitten julkaistiin John Daly’s ProStroke Golf, joka sai vaihtelevia arvosteluja kriitikoilta, mutta kuuluu silti viime vuosien tärkeimpiin golf-peleihin. John Daly’s ProStroke Golf käsittelee nimensä mukaisesti ratoja, joilla amerikkalainen golf-tähti John Daly on ollut pelaamassa. Pelin on kehittänyt Gusto Games.

Pelin ominaisuudet

John Daly’s ProStroke Golf perustuu PGA-golf-turnauksiin (PGA = Professional Golfer’s Assosiation of America). Pelissä on useita erilaisia pelitiloja ja erityisesti sen peliotetta on kehuttu hyvin todenmukaiseksi. Kuten golf-peliin sopii erinomaisesti, liikkeiden hallinta on erinomaista ja näkymä ymmärrettävästi vaihtuu kun on aika putata. Lyönnin voimakkuus näkyy peliruudun vasemmalla puolella olevasta valikosta, jossa on myös muita lyönnin kannalta oleellisia tietoja.

Kritiikki

John Daly’s ProStroke Golf -peli on kuitenkin saanut myös runsaasti kritiikkiä erityisesti grafiikastaan. Peli julkaistiin vuonna 2010, mutta grafiikka on melko vanhanaikaisen näköistä. Toki grafiikalla ei itsessään ole niin suurta merkitystä, jos pelin kulku tuntuu silti yhtä aidolta kuin kyseisessä pelissä – golf-kierrosta saattavat nimittäin hidastaa niin vesi- kuin hiekkaesteetkin. Grafiikan lisäksi negatiivista arvostelua ovat kuitenkin keränneet pelin valikot ja äänimaailma. Yhtä kaikki, pelin saamat arvostelut eivät yltäneet kiitettäviin arvosanoihin, vaikka monet pelaajat ja golffarit näkivät pelissä huomattavasti potentiaalia. Kuten sanottua, peliä on myös kiitelty muun muassa eri pelitiloista, loistavasta peliotteesta ja selostajien, eli Peter Kesslerin ja Sam Torrancen, kommenteista.