Koripallon EM-kisat 2015

Tämän vuoden koripallon EM-kisat oli tarkoitus järjestää Ukrainassa, mutta maan poliittisentilanteen vuoksi ne siirrettiin järjestettäviksi neljän eri maan kesken, viidessä eri kaupungissa. Uudeksi kisajärjestäjäksi valittiin 8. syyskuuta 2014 Ranska, Latvia, Saksa ja Kroatia. Ottelut pelataan Montpellierissa, Riikassa, Berliinissä, Lillessä ja Zagrebissa.

Susijengin aloitus

Kilpailut ovat järjestyksessään 39. Suomen koripallomaajoukkue Susijengi aloittaa urakkansa Montpellieristä 5.9. pelaamalla Ranskaa vastaan. Seuraavaksi se kohtaa Israelin, Venäjän, Bosnia-Hertsegovinan sekä Puolan. Arvioijien mukaan lohko on Suomelle näytön paikka, sillä susijengi joutuu kovaan seuraan. Susijengi joutuu laittamaan itsensä kokonaan likoon ja venymään äärirajoille selviytyäkseen jatkoon.

Lippujen myynti

Suomen ja Ranskan koripalloliitot ovat sopineet lippupaketeista ja niiden myynnistä Suomessa, sillä susijengi tarvitsee paikan päälle myös fanilaumansa tuen. Joukkueella onkin tunnetusti hyvät kannatusjoukot. Paikan päälle on tarjolla lukuisten matkatoimistojen kauppaamia matkapaketteja, joihin sisältyy majoitus, matkat ja kisaliput.

Suomen mahdollisuudet

Suomen lohkon Ranska on viime vuoden mestari ja kotijoukkueena taatusti vahva vastus. Bosnian joukkueen taso on laskenut hieman aiemmista vuosista, mutta tasavahvaa vastusta on odotettavissa myös sieltä. Israelin taso on samaten laskenut, mutta joukkueessa on muutamia kovia lupauksia ja Venäjältä odotetaan nousua lähiaikoina.