Pokeri ja tennis – ässä yhdistelmä?

Legendaarinen saksalainen tennispelaaja Boris Becker on siirtynyt pokerimaailmaan ja kertoo pokerissa olevan paljon samaa tenniksen kanssa. Uskomattoman uran 1980- ja 1990-luvuilla tennispelaajana tehnyt Becker pelaa nykyään pokeria samalla intohimolla, kun aiemmin tennistä ja hänen siirtojaan seurataan tarkasti kansainvälisillä peliareenoilla.

Boris Becker –tennislegendan huikea ura

Boris Becker syntyi Länsi-Saksassa, Leimenin kaupungissa vuonna 1967. Hänen isänsä työskenteli arkkitehtinä ja rakennutti kotikaupungin tennisareenan nimeltä Blau-Weiss Tennisklub. Becker pelasi siellä tennistä jo aivan pienestä pitäen ja aloitti kilpailemaan jo 8-vuotiaana. Jo 16-vuotiaana hän ryhtyi tennisammattilaiseksi. Hänen nousunsa huipulle oli nopeaa ja vuosi ammattilaiseksi siirtymisestään Becker saavutti ensimmäisen Grand Slam voittonsa Wimbledonissa, Englannissa vuonna 1985. Hän oli voittonsa saavuttaessaan 17-vuoden iällään nuorin tämän tittelin koskaan voittanut pelaaja. Voittoja sateli ja vuonna 1991 Becker saavutti tenniksen korkeimman mahdollisen aseman, hän oli miesten tenniksen maailmanlistan ykkönen. Vuonna 1996 hän saavutti myös viidennen Grand Slam-voittonsa. Boris Becker on Grand Slam -turnauksien lisäksi voittanut lukuisia muita palkintoja, kuten kultaa Olympialaisissa vuonna 1992.

International Tennis Federation myönsi Beckerille World Champion -arvonimen vuonna 1989 ja Association of Tennis Professionals valitsi hänet vuoden tennispelaajaksi samana vuonna. Voittoihin kuuluu myös useita kansainvälisesti arvostettuja voittoja, kuten muun muassa Davis Cup, Hopman Cup ja World Team Cup-voitot. Hän pääsi vuonna 2003 tenniksen Hall af Fameen, joka on yksi suurimmista kunnianosoituksista, jonka tennispelaaja voi saavuttaa.

Becker tunnetaan voimakkaista ja nopeista syötöistään ja dramaattisista heittäytymisistään, joita hänen faninsa ja yleisö rakastivat. Becker sai usein myös tunnekuohuja kesken pelin ja saattoi kiroilla tai lyödä mailansa rikki. Becker päätti ammattilaisuransa vuonna 1999 ja on sen jälkeen saavuttanut paljon urallaan myös pelikenttien ulkopuolella. Hän perusti muun muassa tennismailoja ja –asusteita myyvän vaatemerkin, julkaisi vuonna 2003 omaelämänkerran nimeltä The Player ja on työskennellyt myös television urheiluohjelmissa. Hän on myös silloin tällöin juontanut Wimbledonin Grand Slam -turnauksen englantilaiselle BBC-kanavalle. Muutama vuosi sitten Becker päätti palata tenniskentille valmentajan roolissa. Vuodesta 2014 lähtien Becker on valmentanut maailmankuulua serbialaista Novak Djokovicia, joka on tämän hetkinen maailmanlistan ykkönen.

Beckerillä on kaksi lasta hänen ensimmäisestä avioliitostaan Barbara Feltuksen kanssa. Kolmas lapsi syntyi kohua herättäneen syrjähypyn tuloksena venäläisen mallin Angela Ermekovan kanssa. Nykyään Becker on naimisissa hollantilaisen mallin Sharlely ”Lily” Kerrsenbergin kanssa ja heillä on yhteinen poika. Hän asuu perheensä kanssa Lontoon Wimbledonissa.

Entinen tennislegenda – nouseva pokeritähti

Televisio- ja valmentajauransa lisäksi Boris Becker on intohimoinen pokerinpelaaja ja hänet nähtiin ensimmäisen kerran maailmanluokan pokeriturnauksissa vuonna 2007. Siitä lähtien Becker on kiertänyt European Poker Stars- ja World Poker Stars -turnauksissa ja hän on kuulunut usean vuoden ajan maailman suurimman nettipokerihuoneen PokerStarsin urheilijatiimiin nimeltä Team PokerStars SportStars. Mutta miten tennispelaaja pärjää pokerissa ja onko lajeissa mitään yhteistä? Boris Becker kertoi Kööpenhaminassa järjestetyn European Poker Tour -turnauksen jälkeen mietteitään pokerin ja tenniksen eroista ja yhtäläisyyksistä. Vaikka toinen lajeista on korttipeli ja toinen urheilulaji, on yhtäläisyyksiä silti nähtävissä paljonkin. Aftonbladetille antamassaan haastattelussa Becker kertoo, että kummassakin lajissa pelaajat lukevat vastapuoltaan ja ottavat riskejä.

Pokerissa niitä otetaan panoksia nostamalla ja tenniksessä taas arvaamattomilla lyönneillä, joilla voi olla kohtalokkaat seuraukset. Beckerin mukaan molemmissa lajeissa on myös kyse kovasta työstä, keskittymisestä, hyvistä vastapelaajista, huippuvalmentajista ja ennen kaikkea intohimosta. Mikäli et rakasta sitä mitä teet, et menesty siinä. Pokerinpelaajan kannattaa myös olla kärsivällinen ja iskeä silloin, kun vastapuoli ei sitä odota. Sama pätee tennikseen. Becker kertookin toisessa Poker Starsille antamassaan haastattelussa, että useiden loukkaantumisten ja leikkausten seurauksena hän ei valitettavasti enää voi pelata niin paljon tennistä kuin hän haluaisi ja pokerinpeluusta on tullut tennikselle loistava korvike. Hän on pokeriuransa aikana kehittynyt valtavasti pelaajana ja tienannut hyviä voittosummia. Becker ei kiireidensä vuoksi voi satsata pokeriin yhtä paljon aikaa kuin ammattilaispelaajat ja siksi hän toteaakin, ettei voi koskaan menestyä siinä yhtä hyvin kuin aikoinaan tenniksessä. Hän kertoo kuitenkin pelaavansa pokeria yhtä keskittyneesti kuin tennistäkin ja ennen kaikkea suurella intohimolla.