Varmista näkyvyys tärkeimmissä urheilutapahtumissa

shutterstock_394335865

 

Yritykset kilpailevat paikastaan kuluttajien suosiossa jatkuvasti. Nettikauppa ja globalisoituneet markkinat ovat tuoneet kuluttajien ulottuville paljon uusia mahdollisuuksia, joten yrityksen näkyvyyden eteen on tehtävä töitä jatkuvasti. Enää ei riitä kiristyneen kilpailun aikakautena kauppiaan tarjoamat kahvit kerran vuodessa ja joulun jälkeen järjestetyt alennusmyynnit. Markkinointisuunnitelma on laitettu monissa paikoissa uusiksi ja sen eteen tehdään töitä vuoden jokaisena päivänä.

Edustus ja sponsorit

 

Sponsorit liittyvät nykyisin oleellisesti urheilutapahtumiin, ja niistä saatava hyöty on merkittävä. Mitä suurempi tapahtuma, sen suuremmat rahavirrat ja mainosarvo on yleensä kyseessä. Paikallisille yrityksille pieni tapahtuma tarkoittaa kuitenkin suurta mainosta, sillä paikalliset turnaukset ja tapahtumat vetävät puoleensa alueen väkeä joille näkyvyys paikallisilla markkinoilla on tärkeää. Suomalaiset ovat urheilukansaa joten reilun pelin, urheilun ja hyvien arvojen tapahtumassa mukana oleminen on yritykselle myös arvokysymys. On hienoa edustaa ja tuoda oma panos alueen sporttitapahtumaan.

 

Edustaminen ja mainonta urheilutapahtumassa ei kuitenkaan yksinään riitä. Tapahtuma on suunniteltava hyvin ja siellä on oltava aktiivinen. Yrityksen kuuluu jäädä kävijöiden mieleen, norkoilu nurkissa tai seisoskelu ständin takana tylsistyneenä ilman materiaalia saattaa saada aikaan enemmän hallaa kuin hyvää. Asiakkaiden kohtaaminen, yrityksen sanoman ja arvojen esiin tuominen sekä muistijälki kuuluvat oleellisesti edustajien toimenkuvaan.

 

Yrityslahja muistetaan

 

Yrityslahjat kuuluvat toki yritysten väliseen toimintaan. Asiakkaille jaettu yrityslahja on mitä parhain muistijälki. Lahjan tulee kertoa yrityksestä ja olla sen näköinen. Yrityksen logolla varustettu kaulanauha lukeutuu kestosuosikkeihin, sillä niille on aina käyttöä ja kaulanauhaan voi painaa myös yrityksen sloganin. Edustaminen messuilla tai urheilutapahtumissa on tärkeää työtä, jossa edustajien tulee olla asiallisesti ja tapahtuman mukaisesti pukeutuneita, iloisia ja valmiita kohtaamaan tulijat. Urheilutapahtumassa voidaan olla hieman sporttisempia ja rennompia, kun taas messutapahtumissa ollaan usein virallisempia.

 

Yritysnäkyvyys on kovaa työtä, jota menestyneet yritykset tekevät harkiten. Ne näkyvät, kuuluvat ja ottavat väsymättä yhteyttä asiakkaisiin. Asiakkaita muistetaan pienin lahjoin, jotka jäävät kuluttajalle muistiin pitkäksi aikaa. Yrityskentillä joissa toimijoita on paljon voittaa se, joka muistetaan positiivisesti.