Virtuaalitodellisuus tarjoaa käyttäjälle elämyksen

Oculus Drift -lasit tuovat virtuaalisen maailman ulottuville, ja ne itse asiassa auttavat astumaan siihen sisään. Ne parantavat pelikokemusta laittaen pelaajat keskelle pelin tapahtumia sen sijaan, että he vain tarkkailisivat sitä. Ne heittävät käyttäjän keskelle elokuvan maailmaa tai edesauttavat oppimista virtuaalisessa oppimisympäristössä.

Oculus-lasien ja muiden vastaavien laitteiden tekniikka luo selkeän aistimuksen läsnäolosta siitä maailmassa, jota on katselemassa. Tämä on maaginen kokemus, joka edesauttaa täydellistä uppoutumista virtuaaliseen maailmaan.

Virtuaalisessa todellisuudessa seikkaillaan useimmiten kuitenkin yksin ja pelkästään digitaalisessa kuvamaailmassa. Virtuaalitodellisuuden rinnalle, tai pikemminkin sen vastakohdaksi, on noussut uusi tekniikka, joka tekee esimerkiksi pelaamisesta sosiaalisempaa. Lisätty todellisuus tuli suuren yleisön tietoisuuteen kesällä 2016, kun uusi Pokémon-peli julkaistiin. Se saavutti heti suursuosion.

Lisättyä todellisuutta käytetään peleissä ja sovelluksissa, joissa digitaalista kuvaa lisätään esimerkiksi reaalimaailman videomateriaalin päälle. Aivan kuin Pokémon-pelissä, jossa pelin digitaaliset hahmot esiintyvät älypuhelimen kameran reaalimaailmasta nappaamien kuvien päällä.

Kun virtuaalitodellisuudessa ei pelaajan todellisella ympäristöllä ole suurtakaan väliä, on se lisätyssä todellisuudessa tärkeä osa kokemusta. Se mahdollistaa todellisen sosiaalisen kontaktin, jossa esimerkiksi kaksi ihmistä istuvat samassa paikassa ja keskustelevat tässä hetkessä. Mukana on lisäksi digitaalisia elementtejä, esimerkiksi kuvia, joita kumpikin näkee. Nämä elementit voivat liittyä siihen, mistä puhutaan. Se voi olla kolmas henkilö, joka ei pystynyt olemaan fyysisesti paikalla. Mahdollisuuksia on lukemattomia, ja tulevaisuus on varmasti jännittävä.