Wimbledonin voittajat

Wimbledonin tennisturnaus on maailman perinteikkäin ja tunnetuin tennisturnaus ja vuonna 2015 naisten sarjan voitti 33 vuotias amerikkalainen Serena Williams ja miesten sarjan voitti 28 vuotias serbialainen Novak Djokovic.

Williams otteli Garbine Muguruzin kanssa ja voitti 6-4, 6-4. Tänä vuonna hänellä on enää edessään US Open ja jos hän voittaa myös sen, on hän voittanut saman vuoden aikana kaikki Grand Slam -turnaukset. Kukaan ei ole kyennyt siihen vuoden 1988 jälkeen, jolloin Steffi Graf onnistui tässä suuremmoisessa suorituksessa. Williams on samalla maailman vanhin Grand Slamin voittaja. Hän ei kuitenkaan ole antanut iän vaikutta tuloksiin, sillä hän on voittanut jo peräti 28 Grand Slam -ottelua peräkkäin.

Djokovic otteli mestaruudesta Roger Federerin kanssa ja voitti tuloksin 7-6 (1), 6-7 (10), 6-4 ja 6-3. Tilanne muistuttaa oleellisesti viime vuotta, koska silloinkin samat tennistähdet ottivat yhteen finaalissa ja Djokovic voitti.

Nyt kun tennismaailman kuninkuus on ratkaistu taas vuoden ajaksi, on seuraavaksi ratkaistava kuka on maailman paras golf-pelaaja. Sen selvittämiseksi järjestetään vuosittain British Open, jossa toisistaan ottavat mittaa maailman menestyneimmät ja tunnetuimmat golf-tähdet.

Seuraava Wimbledonin turnaus pelataan taas 27.6. – 10.7.2016, mutta sitä ennen on kuitenkin kolme muuta tennisturnausta. Elokuussa pelataan vielä Williamsille erittäin tärkeä US Open. Australian avoimet pelataan tammikuussa 2016, Ranskan avoimet pelataan toukokuussa 2016.